DESIGN DESIGN NEWS

THE SIGNATURE CHAIR

Carl Hansen & Son lanseaza „Signature Chair”, ultimul proiect al designer-ului Frits Henningsen, realizat in 1954 in douazeci de exemplare si niciodata pus in productie.
Abordarea fara compromisuri a design-ului de mobilier a culminat cu scaunul „Signature Chair”, o piesa iconica ce a incununat cariera sa unica.

Carl Hansen & Son recreaza acum acest fotoliu elegant, oferind iubitorilor de frumos lucrarea finala a unuia dintre cei mai aclamati designeri din Danemarca.
„Signature Chair” este, probabil, cel mai pur si mai subtil proiect al lui Frits Henningsen: linii curbe si gratioase, proportii ce reinterpreteaza formele organice in favoarea puritatii estetice rafinate, insa niciodata renuntand la confort. Imaginea finala a scaunului, aspectul sau primitor, valurile sinuoase ale cotierelor, sunt rezultatul unui proces de cercetare si de experimentare de lunga durata, in cea mai mare parte realizat cu ajutorul modelelor la scara realizate din plastilina si scobitori.

Foarte apreciat de colectionari, acest scaun a devenit incet un „evergreen”, un element esential in istoria designului scandinav. Abandonand in cele din urma statutul de piesa de colectie exclusivista castigat de-a lungul anilor in licitatii, incepand de astazi acest obiecte este disponibil pentru marele public.

Un calduros „multumesc!” Carl Hansen de la toti iubitorii de design!

www.carlhansen.com