INTERIOARE

Relaxare in Bali

Va prezentam in continuare o vila exotica amplasata pe micuta insula Nusa Lembongan, care face parte din insula Bali (Indonezia). Amenajarea este semnata de biroul australian Jodie Cooper Design.

Text: Luminita Diculescu

Locuinta, cu o suprafata de 225 de metri patrati, este inconjurata de o vegetatie tropicala luxurianta, avand vedere panoramica la ocean, peste Muntele Agung. Amplasarea vilei ofera avantajul unei privelisti uluitoare, ca o opera de arta in continua schimbare de la rasarit pana la apus. In timpul amenajarii insa, au fost intampinate unele dificultati, intrucat toate materialele de constructii au trebuit transportate din zona continentala cu barci speciale.

Partea vestica a vilei este dominata de un living imens, destinat relaxarii, cu pereti complet din sticla, usile conducand spre piscina exterioara si terasa ei generoasa. Canapeaua a fost realizata din zidarie, peste care s-au aplicat saltele moi, imbracate in catifea, si mai multe pernute decorative. Amenajarea mai contine cateva corpuri discrete pentru depozitare obiectelor de mici dimensiuni si 4 masute rotunde pentru cafea. Retine atentia covorul de factura marocana care le sustine, acesta fiind un element care se regaseste si in celelalte spatii ale vilei. Doua plase de peste lucrate manual indeplinesc rolul de corpuri de iluminat, iar in timpul serii umbrele luminii care se proiecteaza pe peretii albi creeaza o atmosfera magica.

Tot in partea vestica exista doua dormitoare mari, cu paturi comode, king-size.Unul dintre ele are vedere spre Muntele Agung, o baie luxoasa, cu dus in gradina, dulapuri si covor de inspiratie marocana.

Cea mai spectaculoasa zona a partii estice a vilei este apartamentul matrimonial, care comunica liber cu gradina interioara. Aici retine atentia capul patului, realizat din doua usi de epoca, recuperate dintr-o casa veche si reconditionate.

Amenajarea imbina elementele moderne cu cele clasice si acelea traditionale marocane, rezultand o atmosfera exotica, spectaculoasa si relaxanta in acelasi timp.

Dormitorul master impresioneaza prin capul patului, realizat din doua usi de epoca, recuperate dintr-o casa veche si reconditionate.

Piscina lunga de 14 metri si lata de 5 metri este locul perfect pentru a te racori, iar in apropiere se afla un pavilion cu canapele comode, un loc perfect pentru siesta.

Odata cu lasarea serii, peisajul se schimba, gratie iluminatului ambiental care inunda vila intr-o multitudine de culori sclipitoare.

DESIGN&FOTO

Jodie Cooper Design, Perth, Australia, tel.: +61.411.695.495, www.jodiecooperdesign.com.au, info@jodiecooperdesign.com.au