INTERIOARE

WINELANDS VILLA

 

Situată în Cape Town, de-a lungul malurilor râului Berg, Vila Winelands, o proprietate de lux, oferă priveliști uimitoare spre munții Drakenstein, Simonsberg și Paarl Rock, într-un peisaj de fynbos reabilitat. prezentând acoperișuri în pantă, grinzi de lemn vizibile și o selecție de materiale cu furnir de lemn, beton aparent și piatră naturală completată elegant de pereți tencuiți albi.

,

În acest proiect, ARRCC a rafinat brieful inițial al clientului pentru o planimetrie în formă de H pentru a crea un aranjament cruciform de cinci pătrate suprapuse: un pătrat central pentru zonele de zi și de luat masa, cu un pătrat intercalat pe fiecare colț pentru dormitoare, plus unul pentru bucătărie și utilități.

Geometria planului deschide interiorul către priveliști în toate direcțiile și creează, în același timp, terase adăpostite pe ambele părți ale zonei centrale de locuit,astfel încât, în orice moment, cel puțin una să fie protejată de vânturile predominante.

Ușile glisante de sticlă de la podea până la tavan se retrag în pereți, astfel încât, când vremea permite, priveliștile “curg” prin spațiul de locuit ca și cum ar fi un pavilion. În același timp, creează o serie de buzunare verzi și curți în jurul casei, astfel încât aceasta să pară integrată în peisaj.

Tavanul înalt, în pantă, creează o intrare grandioasă dublă ca volum și un spațiu interior înalt pentru lounge, care, împreună cu ferestrele înclinate, se deschide către vastitatea peisajului din jur. Variațiile de înălțime ale tavanului echilibrează proporțiile, creând spații intime și confortabile în cadrul unui aranjament deschis interconectat, rezultând o senzație relaxată și luxoasă a spațiului interior.

Lounge-ul este centrat pe un soclu de piatră sculptat manual pentru șemineu. Materialele naturale sunt completate de materiale simple, cum ar fi lemnul și pardoselile din beton, netencuit. Grinzile expuse sunt placate cu lemn într-o interpretare modernă, netedă, a grinzilor rustice, iar tavanul în pantă are un detaliu dinamic, asimetric, în apropierea vârfului său.

 

Dinamica dintre spațiul de locuit și terase oferă o experiență similară cu cea a unui resort, cu insula plutitoare deasupra piscinei și o copertina lungă și elegantă care se pliază pentru a oferi adăpost și intimitate, în timp ce oferă priveliști uimitoare ale peisajului. Aceste extinderi accentuează liniile orizontale ale arhitecturii și echilibrează volumul central înalt.

Integrată perfect în mediul înconjurător, respectând natura dar și cerințele clientului, acesata casă oferă o perspective arhitecturale și stilistice unice.

Project Location Cape Town, South Africa
Design Architect ARRCC and SAOTA 
Interior Architecture Design Team Michele Rhoda, Leigh Daniels, Maajidah Sait, Stefan Antoni 
Site Architect Warren Labuschagne 
 Photographer Adam Letch