AGENDA NEWS AGENDA

RETREAT HOUSE,
VIATA IN ARMONIE CU NATURA

Amplasata foarte aproape de centrul Bucurestiului, Retreat House Domnesti reprezinta o oaza de relaxare in natura, unde linistea si aerul curat, o locuinta sustenabila se completeaza pentru a oferi acel echilbru de care avem nevoie pentru refacerea energiei si tonusului cotidian. Un concept creat de Prographic Architecture Studio, Retreat House este o casa inspirata din arhitectura traditionala romaneasca, cu elemente de design industrial contemporan si toate facilitatile moderne, o locuinta sustenabila si durabila.

 

Retreat House poate fi paradisul parintilor tai, in care revenirea in ambientul natural de la tara asigura tranzitia scurta de la oras si ofera posibilitatea de a te bucura de familie in cadrul intim al naturii. Din punct de vedere functional, locuinta acomodeaza o zona de zi generoasa ce ocupa mai mult de jumatate din suprafata parterului, cu rolul de a gazdui intalnirile in familie sau cu prietenii.

Acest loc de adunare se deschide cu un perete mare din sticla catre gradina din spatele casei unde isi gasesc atat gratarul, cat si o masa suficient de mare pentru familii extinse. De asemenea, parterul include bucataria, dormitorul parintilor cu baie proprie si un grup sanitar dedicat vizitatorilor.

 

Casa are doua niveluri, accesul catre mansarda fiind facilitat de o scara situata in proximitatea intrarii in locuinta. Mansarda deservește trei dormitoare generoase cu spatii de depozitare, un dormitor avand baie proprie, iar baia accesibila de pe hol fiind destinata celorlalte doua dormitoare.

Caldura de la parter in timpul iernii poate fi completata si de focul cu lemne al unui termosemineu, conectat la reteaua termica pincipală a casei sustinuta de o centrala murala in condensatie. Prezenta termosemineului reprezinta un avantaj major, fiind in legatura cu incalzirea in pardoseala si incalzirea centrala a casei, reprezentand un real ajutor in optimizarea costurilor de intretinere in perioadele reci de iarna. Totodata, au fost studiate noile tendinte de eficienta si independenta energetica, fiind astfel adaugat si un sistem de producere a energiei electrice din surse regenerabile solare.

Un proiect semnat de Prographic Architecture Studio.