AGENDA NEWS AGENDA

SP!C: STUDIO DE POVESTI SI IDEI CONSTRUCTIVE

Intr-o atmosfera degajata, joviala dar cu tinuta academica a fost lansata prima intalnire din seria de mini conferinte SP!C la initiativa a trei arhitecte din Bucuresti, sub patronajul Workspace Studio, care gazduieste evenimentul intr-un ambient elegant, primitor, cu un design contemporan, amplasat intr-unul din etajele superioare ale iconicului turn de birouri Sky Tower din Bucuresti .

SP!C este un acronim (Studio de Povesti si Idei Constructive) ce sugereaza dar si incurajeaza invitatii sa se implice in subiectele lansate de organizatori, pornind de la o prezentare facuta la inceputul conferintei de o „gazda”, urmata de intrebari si dezbateri libere asupra subiectului abordat, fara a limita evolutia firului discutiilor ce pot duce catre alte domenii, in functie de invitati si de preocuparile lor. Astfel,  o dezbatere despre arhitectura poate duce catre istorie, psihologie, fenomene sociale, IT, educatie s.a.m.d.

SP!C este un concept inovativ lansat si prezentatat in data de 20 noiembrie 2020 in cadrul Workspace Studio – o companie ambitioasa specializata in amenajare turn-key de spatii de birouri si dealer exclusiv Herman Miller in Romania.

Gazdele mini-conferintelor SP!C  sunt persoane cu autoritate profesionala in domeniul arhitecturii, gata sa impartaseasca invitatilor o  problematica provocatoare si punctul lor de vedere.

Tematica mini-conferintelor SP!C din anul 2020 a fost ”Arhitectura Manet”, incluzand subiecte legate de mosteniri arhitecturale, sustenabilitate si idei inovative in design si arhitectura. Editia a doua a conferintelor SP!C a avut loc pe 11 decembrie si a avut ca tema ,,Arhitect de interior VS Designer de interior”. Gazda intalnirii a fost prof.dr.habil.arh. Beatrice-Gabriela JÖGER, profesor la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Bucuresti, Facultatea de Arhitectura de Interior.

SP!C : https://spic2020.blogspot.com/

Organizatori : arh. Drd. Iulia Toader, arh. Delia Didea, arh. Drd. Monica Frangulea