INTERIOARE

Texturi vibrante in note contemporane

Doua locuinte invecinate au fost unite si transformate intr-un apartament spatios, amenajat in note contemporane de designerii Masha Verhoogt si Tania Caruso.

Text: Luminita Diculescu; foto: Razvan Bestea

Pentru crearea unei locuinte spatioase, care sa raspunda necesitatilor celor patru membri ai familiei, au fost achizitionate doua apartamente vecine si transformate intr-unul cu o suprafata de 200 mp. Bugetul prestabilit pentru amenajare a fost unul destul de restrans, de aceea designerii au trebuit sa ierarhizeze spatiile pentru a distribui in mod constructiv si creativ suma alocata.

Casa a fost amenajata intr-un timp record (doua luni), iar ca stil de ambientare s-a preferat cel contemporan, cu o cromatica subtila, fara contraste puternice.
Livingul este un spatiu inundat de lumina, gratie spatiilor vitrate de dimensiuni considerabile, dar si cromaticii calde preferate pentru ambientare. El a fost gandit ca o zona care sa atraga prin caldura si confort, de aceea s-a optat pentru o canapea si fotolii moi, pufoase, „garnisite” cu pernute decorative. Zona media si cateva spatii de depozitare a unor obiecte decorative mici completeaza registrul dedicat mobilierului, iar mai multe vase cu flori delicate aduc o nota de jovialitate spatiului.

Dormitorul matrimonial a fost amenajat intr-unul din fostele livinguri, de aceea beneficiaza de o suprafata generoasa. Ambientarea continua povestea „depanata” de living, prin crearea unei atmosfere intime. Pentru ca spatiul a permis, incaperea a fost impartita in doua zone, care sunt insa parti ale aceluiasi intreg: cea de odihna, reprezentata de un pat generos incadrat de doua noptiere, si aceea de discutii relaxate, la un pahar cu vin. Piesele de mobilier din amenajare sunt din lemn masiv si au fost achizitionate, ca, de altfel, toate elementele din ambientare, prin studioul de design Roma62. Un accent deosebit a fost pus pe creatia de tesaturi, foarte importante intr-un ambient care se doreste cald si primitor. Au fost introduse patternuri repetitive si simetrice, brodate pe tesaturi, in nuante apropiate celor pe care au fost aplicate, obtinandu-se, in acest fel, o vibratie cromatica discreta si o dinamica vizuala odihnitoare.

Camera destinata oaspetilor este dominat cromatic de albastru, regasit, in diverse nuante, atat in capitonajul patului, cat si in draperii. Materialele prietenoase folosite (lemn natural, catifea) completeaza o ambientare tonica. Dormitorul fiicelor este un taram al unor mici zane, creionat in roz pal si vernil, in liniile rotunjite ale pieselor de mobilier si in faldurile draperiilor. Sclipirile cristalelor lustrei aduc stralucire acestei zone de poveste in care doua glasuri inocente isi canta copilaria.