INTERIOARE

Scenografie in linii clasice

Fidel ideii ca prima impresie conteaza, designerul a creat o zona decorativa, cu un puternic iz teatral, prin elementele folosite aici. Pe o portiune a tavanului a conceput o suprafata barisol (realizata de designerul Paul Hafner), cu sistem de iluminat in diferite culori, care scoate in evidenta textura in relief a delicatului parchet Mafi, comandat in Germania, dar si lambriul existent pe unul dintre peretii holului. Ambientul este completat cu o zona de discutii, marcata de doua fotolii fabuloase: Proust Geometrica de la Capellini. De remarcat si caloriferele Tubess, amplasate de o parte si de alta a usilor de sticla prin care se patrunde in holul principal, dar si mânerele acestor usi.

De o parte si de alta a holului se desfasoara livingul, respectiv diningul. Prima dintre aceste zone este dominata de mobilierul de conceptie cubista proiectat de Mircea Schlotter si care ocupa un perete intreg al incaperii. Canapeaua si fotoliile ample, imbracate in piele bej, reprezinta contraponderea vastei piese de mobilier. Nuante de bej au fost preferate si pentru draperiile fastuoase, iar vasul masiv decorativ, de culoare maro, achizitionat de la VG Design, aduce acea amprenta de fabulos regasita si in zona holului.

Diningul este amplasat in zona opusa livingului si pastreaza cromatica acestuia din urma, iar legatura cu holul este marcata de folosirea partiala a aceluiasi tip de parchet Mafi. Mobilierul este o splendida creatie a casei Fendi, masa si scaunele fiind concepute in linii clasice, dar imbracate in piele fina, stantata, de culoare bej.

Bucataria are, de asemenea, o amprenta futurista, intregul ansamblu de mobilier, de culoare alba, primind forta de la mozaicul Sicis, cu model floral, aplicat pe pereti.

Acelasi mozaic fin de la Sicis a fost preferat si pentru baia matrimoniala (aici optandu-se tot pentru un model floral, intr-o combinatie de alb si verde), in timp ce baile aferente camerelor copiilor sunt dominate de personaje indragite din desenele animate, reproduse din mozaic pe pardoseala.

Privit in ansamblu, interiorul casei se detaseaza prin piesele de mobilier si decoratiuni de colectie, semnate de celebri arhitecti si designeri din lume, dar mai ales prin modul in care ele sunt puse in valoare de designerul Mircea Schlotter, care a creat astfel o poveste aproape ireala.

Text: Luminita Diculescu