INTERIOARE

The Freshmaker

Proprietarul unui apartament din Varsovia si-a dorit o amenajare moderna, care sa fie, in acelasi timp, tinereasca, vesela si eleganta. Designerii Daria Dwornik si Jan Sekuła de la biroul Plasterlina au transpus visul sau in realitate.

Foto: Plasterlina, www.plasterlina.pl

Apartamentul, amplasat in Varsovia, capitala Poloniei, a fost amenajat in stil modern, confortul asigurat completandu-se fericit cu partea estetica. Designul, conceput pentru o persoana tanara, se evidentiaza si printr-o cromatica tonica, optimista, fiind o definitie a tineretii.

Unul dintre avantajele acestei locuinte a constituit-o faptul ca beneficiaza de ferestre din tavan pana la pardoseala, ceea ce permite luminii naturale sa inunde interiorul. In acest mod, exteriorul comunica foarte bine cu interiorul, creandu-se impresia de extindere a zonei de locuit.

Designerii au decis sa renunte la peretii interiori care separau livingul de bucatarie si de dining, realizand astfel un generos open-space, al carui punct central il constituie covorul cu dungi, intr-o cromatica bogata, care face ca intregul spatiu sa vibreze puternic. Canapeaua moale, tapitata cu material textil si garnisita cu pernute colorate, da un plus de jovialitate spatiului. Zona media a fost organizata in fata canapelei, televizorul fiind “ascuns” intr-un perete de lemn conceput de designeri.

Gatitul si servirea mesei impreuna sunt lucruri la care proprietarii au tinut foarte mult. De aceea, specialistii au creat o masa de dining mare, cu scaune confortabile si un sistem de iluminat atractiv. Chiar daca apartamentul nu are o suprafata mare, s-a dovedit ca se pot gasi solutii pentru ca bucataria sa poata fi separata de dining.

Dormitorul este cea mai spectaculoasa incapere a locuintei, atentia fiind captata de capataiul patului, inconjurat de panouri negre din lemn. Plecand de la ideea ca dormitorul este un spatiu destinat odihnei si relaxarii, designerii au optat pentru un pat in varianta minimalista si au renuntat la ideea folosirii decoratiunilor. Ambientul include un dulap de lemn de dimensiuni considerabile, acesta avand rol de dressing.