LIFESTYLE TRAVEL

VACANTA DE LUX ECOLOGICA IN FIJI, LA SIX SENSES

Vacantele luxoase nu trebuie sa distruga mediul inconjurator. La resortul Six Senses, din Fiji, vizitatorii se pot bucura de confort de 5 stele si reduc, in timpul vizitei lor, amprenta de carbon. Proiectat de firma de design Space Studio, din Auckland, acest resort de pe insula Malolo este alimentat in intregime cu energie solara si promoveaza protejarea mediului.

Deschis in mai 2018, resortul are 24 de vile, doua restaurante, o zona de relaxare, o biblioteca si un spa. Amenajarea imbina design-ul contemporan cu elemente din traditia fijiana, reprezentata prin lucrari de arta ale satenilor din zona.

Resortul alimentat in intregime de energie solara este echipat cu o statie proprie de filtrare a apei, pentru ca oaspetii sa-si poata imbutelia apa in sticle, eliminând sticlele de plastic de unica folosinta. Recipientele refolosibile sunt amplasate in restaurant, iar oaspetii sunt incurajati sa returneze acele recipiente pentru refolosire.

Deseurile alimentare sunt transformate in hrana pentru ferma statiunii si gradina, iar cele reciclabile sunt sortate in „coltul reciclarii” din statiune, dupa care obiectele sunt livrate catre insula Denarau, prin intermediul barcilor care aduc provizii de doua ori pe saptamâna.

www.spacestudio.co.nz