INTERIOARE

Design contemporan tonic cu texturi naturale

O casa spatioasa, situata in orasul Cluj, a fost supusa unui amplu proces de reamenajare, care sa corespunda asteptarilor  proprietarilor si celor doi copii ai lor. A rezultat un interior cu un design contemporan elegant, al carui proiect a fost realizat si pus in practica de arhitectii si designerii de la Atelier MASS.

Dupa nasterea celor doi copii ai familiei, beneficiarii casei au decis sa reamenajeze complet locuinta, astfel incat aceasta sa poata raspunde nevoilor tuturor membrilor familiei. Casa, care se desfasoara pe o suprafata generoasa (350 de metri patrati), are patru nivele: demisol, parter, etaj si mansarda. Procesul de redecorare s-a intins pe o perioada lunga de timp, in primul rand pentru ca proprietarii nu se grabeau, iar in al doilea rand pentru ca nu erau dispusi sa se mute din casa pentru vreme indelungata.

Prima zona care a capatat “o fata noua” a fost mansarda, care a primit destinatia de spatiu de joaca pentru copiii familiei. Parintii si-au dorit pentru cei mici o zona generoasa pentru distractie, un mediu calm, care sa le stimuleze creativitatea si sa le ofere posibilitatea de a experimenta lucruri noi. Pe masura ce piticii vor creste, spatiul va putea fi usor transformat in conformitatea cu noile lor preocupari.

Design contemporan tonic cu texturi naturale

Arhitectii si designerii Mass au proiectat un mobilier multifunctional care imparte mansarda in doua zone distincte: una destinata locului de joaca, alta unui loc de luat masa. Mobilierul are mai multe “locuri secrete”, ascunde o scara care conduce la o “casa in copac”, include o biblioteca  si numeroase spatii de depozitare a jucariilor. Acestea din urma sunt pozitionate in partea inferioara a mobilierului, pentru a fi usor accesibile copiilor si, in acelasi timp, pentru a-i incuraja sa le puna la loc fara efort atunci cand distractia s-a terminat. Pe unul dintre pereti a fost instalata o tabla uriasa, pe care artista Alina Bradu a realizat, la partea superioara, un desen permanent.

Design contemporan tonic cu texturi naturale

Amplele spatii vitrate ale casei permit luminii naturale sa patrunda in toate incaperile locuintei, creand, in acelasi timp, o puternica legatura intre zonele interioara si exterioara. Tocmai de aceea, in amenajare s-a folosit, ca material predominant, lemnul natural, foarte frumos combinat cu alte materiale, rezultand o mare diversitatea de texturi, care dau dinamism ambientarii.

Cromatica este prietenoasa, bazata pe nuante naturale, “pigmentata” pe alocuri cu cate un accent mai puternic, aceasta regasindu-se si in camerele copiilor.

Design contemporan tonic cu texturi naturale

Design contemporan tonic cu texturi naturale

Conceptul de amenajare a pus in egala masura accentul pe asigurarea confortului fizic si psihic si pe calitatea si estetica pieselor de mobilier. Ele sunt de factura moderna si dispuse in asa fel incat sa permita ample spatii de circulatie. Un rol important in crearea senzatiei de casa dinamica il au corpurile de iluminat achizitionate de la compania Lux Line. Prin formele lor, de piramide triunghiulare, tuburi subtiri ce par a tasni din plafon, globuri transparente care curg din tavan ori lampi care creeaza senzatia ca sunt conectate cu plafonul prin intermediul unor liane, ele aduc o nota ludica ambientului, specifica locuintelor oamenilor cu spirit tanar si energic.

Design contemporan tonic cu texturi naturale

Design contemporan tonic cu texturi naturale

 

Livingul denota ospitalitatea gazdelor, prin multitudinea de canapele confortabile existente aici. Ele invita la discutii relaxate intre prieteni, spatiul avand rolul si de sala de auditii atunci cand copiii gazdelor dau recitaluri la pian.

Design contemporan tonic cu texturi naturale

Design contemporan tonic cu texturi naturale

Amplele spatii vitrate de la parterul locuintei asigura o panorama superba asupra gradinii casei. Tocmai pentru a nu obstructiona vederea, ferestrele nu au fost prevazute cu perdele si draperii.

Design contemporan tonic cu texturi naturale

Bucataria are un aspect sobru, cu corpurile de depozitare dispuse pe doi pereti ai ei, dar un aer ludic aduce sistemul de iluminare AIM (design R&E Bouroullec) de la Flos (achizitionat prin Lux Line). Acest produs este versiunea industriala a lampii „Liane”, prezentata la Galeria Kreo din Paris, in 2010.

Design contemporan tonic cu texturi naturale

„Gatitul devine o placere, mai ales daca alegi tehnologia eficienta si produsele de cea mai buna calitate! Constienti de acest lucru, proprietarii casei au ales sa-si echipeze bucataria cu produsele din gama de top de la Miele, achizitionate din showroom-ul nostru. Linii curate si elegante, care rezista testului vremurilor, completeaza design-ul elegant al bucatariei”. Robert Nagy, Managing Partner Miele Boutique Cluj.

Text: Luminita Diculescu; foto: Robert David

DESIGN: Atelier MASS