INTERIOARE

Interior contemporan cu accente coloniale

O locuinta in stil contemporan, cu accente coloniale, amenajata de arhitectul Eduard Baicu pentru cuplu de tineri activi, moderni, romantici.

Va plac filmele romantice? Chiar daca nu sunteti adeptii stilului, e imposibil sa nu fi fost sedusi de secventa din “Pe aripile vantului”, petrecuta in unul dintre saloanele resedintei “La doisprezece stejari”, in care superba Scarlett face cunostinta cu cinicul Rhett Butler. Semineul impunator, deasupra caruia trona un portret pictat, canapeaua eleganta din fata semineului, demifotoliile imbracate in matase care-l incadrau si decoratiunile din categoria statuetelor fin lucrate ori a candelabrelor zvelte au creat un cadru de vis care a dat plusvaloare scenei de dragoste. O astfel de amenajare, adaptata zilelor noastre, va invitam sa admirati in aceasta locuinta. Desi este vorba despre un apartament, arhitectul Eduard Baicu a reusit sa redea aici atmosfera romantica tipica Americii secolului al XlX-lea. Ambientarea contemporana a locuintei reia mai multe elemente ale stilului colonial, pe care le descoperi pe masura ce explorezi apartamentul generos.

Livingul, care comunica liber cu diningul, isi dezvaluie cu generozitate punctul central: semineul imbracat in marmura alba, in fata caruia sunt dispuse canapele confortabile, cu tapiterie din stofa stantata si o masuta-pouff din material textil cu imprimeu floral. Un minunat demifotoliu cu cadru din lemn masiv si tapiterie de matase pare ca-si asteapta cu o reverenta Butler-ul zilelor noastre. Cromatica dominanta este preluata din stilul colonial, respectiv nuante calde de bej si crem.

Interior contemporan cu accente coloniale

In dreptul ferestrelor generoase este amplasat diningul. Masa cu top din MDF alb, sustinuta in mijloc de mai multe picioare subtiri metalice, este inconjurata de patru scaune futuriste si doua pouff-uri cuboide. Corpul de iluminat circular ce aluneca gratios din plafon pune in valoare acest ansamblu care se proiecteaza pe fundalul draperiilor delicate care se desfasoara pe tot peretele.

Interior contemporan cu accente coloniale

Dormitorul matrimonial readuce in atentie influentele stilului colonial prin peretele placat cu lemn masiv pe toata inaltimea sa, dar mai ales prin varianta moderna a patului cu baldachin.

Interior contemporan cu accente coloniale

Privita in ansamblu, fiecare incapere pare a fi scena care-si asteapta actorii pentru interpretarea unei secvente.

Text: Luminita Diculescu; foto: Phenomena Laboratory

Design: arh. Eduard Baicu, Phenomena Laboratory