INTERIOARE

ELEGANTA AUSTERA

Amenajata intr-un stil contemporan cu mici accente industriale, aceasta locuinta are o atmosfera aparte de spatiu ca refugiu, interior care isi protejeaza beneficiarii de agitatia exteriorului. Liniile drepte riguroase caracterizeaza interiorul, regasindu-se dispuse in diferite elemente, de la biblioteca din living, la tratarea peretilor cu lemn si corpurile de iluminat.

Conceptul de baza al amenajarii a plecat de la crearea unei armonii intre elementele naturale. Peste tot la interior, lemnul, metalul si sticla se combina intr-un spatiu bine ordonat si organizat, fara a fi minimalist, rigid si rece.

Majoritatea pieselor de mobilier sunt realizate din lemn si metal, unul incalzind spatiul, celalalt generand o oarecare nota de sobrietate si masculinitate.

In living, cromatica aleasa, in care nuantele albastre reci ale peretilor si griurile canapelei si covorului din fata acesteia se impletesc cu marourile lemnului, emana caldura. Liniile predominante ale mobilierului sunt drepte, usor imblanzite de accente organice, regasite in accesorii si detalii de decor.

living

Tot ce inseamna corp de iluminat este realizat fie din metal, fie din lemn, cele din lemn fiind executate la strung.

living

Spatiul este unitar. Amenajarea nu este incarcata de elemente de prisos, iar suprapunerea liniilor drepte regasite in diferite abordari incepand cu parchetul, la tratarea peretelui acoperit cu lemn din zona TV, in cazul bibliotecii, al corpului de mobilier din dining, al corpurilor de iluminat, scarii si pana si in dispunerea, ca intr-o galerie, a tablourilor de pe peretele cu scara, confera spatiului profunzime si dinamism.

Desi accentele industriale regasite in aceasta amenajare vorbesc despre un stil masculin, prin asocierea culorilor, a accesoriilor si a texturilor potrivite, el este „imblanzit” in acest spatiu si transformat intr-un mediu primitor, comod si iesit din tiparele obisnuite, cu un farmec aparte.

In cazul bucatariei, se repeta aceeasi cromatica ca in restul amenajarii, o mai mare preponderenta avand aici albul corpurilor care adapostesc zona de gatit, unde se regasesc electrocasnice incorporabile, seria 8, top de gama, de la Bosch Electrocasnice precum si figiderul side by side, de la acelasi renumit producator.

bucatarie

Amenajarea se remarca prin combinatia reusita dintre lemn si metal. Cele doua materiale, lemnul care inspira caldura, confort, si metalul rece, neutru, sunt folosite cu rezultate spectaculoase. In general, metalul este folosit pentru finisajele scarilor, ale corpurilor de iluminat si ale tamplariei, in timp ce lemnul se foloseste pentru pardoseala, pereti si corpurile de mobilier.

hol

In cazul dormitorului matrimonial, nuanta de albastru se schimba, odata cu texturile. Pentru a inspira relaxare, spatiul devine catifelat. O mentiune aparte merita tratarea peretelui pe care se sprijina tablia partului.

dormitor matrimonial

Text: Monica Ady, foto: Robert David

PROIECT REALIZAT DE:

MARIO STOICA DESIGN STUDIO

Designer Mario Stoica

www.mariostoica.com