INTERIOARE

ELEGANTA LUXULUI CONTEMPORAN IN VIZIUNEA DESIGNERITEI KELLY HOPPEN

 

Locuinta londoneza a renumitei designerite de interior Kelly Hoppen este o punere in scena perfecta a mult cautatului stil al acesteia: eleganta atemporala combinata cu principiile orientale ale simplitatii si cu apetenta occidentala pentru texturi si finisaje luxoase.

Noua mea locuinta ma reprezinta in totalitate. Cautam un spatiu generos, luminos si luxos, iar aceasta constructie bifeaza toate aceste aspecte. Este unica din toate punctele de vedere. Initial, spatiul era complet abandonat si arata ca un depozit parasit. Dar am stiut imediat ca are ceva special. Un asemenea flux de lumina naturala si generozitatea spatiului sunt extrem de greu de gasit, mai ales in Londra”.

Designer Kelly Hoppen


Amenajarea uluitoarei proprietati din Londra a designeritei Kelly Hoppen a necesitat un an si trei luni, rezultand sase dormitoare, un birou, o sala de gimnastica, o zona de zi deschisa, cu tavan inalt, compusa de dining, living si bucatarie, precum si o parcare subterana. Cromatica folosita este specifica stilului lui Kelly, care alege tonurile neutre si calde de maron, alb, bej si gri, complimentate de accente de verde, roz prafuit, albastru paun, portocaliu, bronz, nichel si roz auriu. Dragostea designerului pentru texturi transpare din aceasta amenajare, conferind spatiului o noua dimensiune.

Pe masura ce patrunzi in fiecare camera a acestei proprietati, esti fermecat de eleganta si spiritul sau relaxat, dar si de extraordinara colectie de arta si de perspectivele fantastice. Fiecare zona este la fel de primitoare si spectaculoasa ca urmatoarea si respira lux prin toti porii. Intreaga proprietate este presarata cu piese de mobilier vintage, dar si obiecte unicat realizate de Kelly Hoppen.

Situata intr-o zona rezidentiala din Londra, constructia a fost un vis materializat. Initial un invelis gol, un spatiu imens fara pereti si pe un singur nivel, proprietatea a fost o panza alba pentru designerul ale carui puncte de plecare in aceasta amenajare au fost coloanele masive care sprijina structura. Kelly Hoppen se joaca elegant cu texturile si materialele, combinand diferite nuante de lemn si metal, un aspect caracteristic al stilului sau si baza intregului proiect.

Livingul a fost proiectat pentru a gazdui evenimente speciale. La coloanele preexistente care delimiteaza zona au fost adaugate panouri din lemn care confera monumentalitate spatiului, creand un fel de retea. Canapelele si fotoliile sunt proiectate de Kelly, iar o parte dintre piesele de mobilier gasite aici fac parte din colectia care poarta numele designerului. Provenind dintr-o familie extrem de creativa, ea insasi colectionara avida de ani buni, arta a fost extrem de importanta pentru Kelly in acest spatiu, care si-a dorit sa poata expune corespunzator diferitele piese stranse in decursul anilor. A insistat inca din start ca peretii sa ramana albi. Spatiul a fost totodata dotat cu tot felul de borduri de care sa poata fi sprijinite diverse obiecte, conferindu-i designerului flexibilitate in pozitionarea pieselor de arta.

Impresionantele podele de lemn au tonuri calde, subtile, pentru obtinerea carora au fost necesare sase luni. Corpurile de iluminat sub forma de bule de deasupra zonei de canapea sunt proiectate de Kelly Hoppen si sunt in antiteza cu liniile drepte ale corpurilor de iluminat de deasupra mesei de dining. Bulele de sticla par aproape ca plutesc si confera echilibru spatiului, fiind special transparente pentru a permite vederii sa circule.

Beneficiind pe parcursul zilei de lumina naturala, diningul vegheaza asupra bucatariei si camerei de zi. Folosit deseori pentru ocazii speciale si mesele de seara, in dining nu putem trece cu vederea corpul de iluminat proiectat de Kelly Hoppen, care pluteste elegant deasupra mesei de piatra lunga de sase metri unde pot incapea cu usurinta 30 de persoane.

 

Corpurile de iluminat de deasupra zonei de canapele si mesei de dining au fost coborate pentru a echilibra zona. De altfel, pentru un spatiu deschis atat de generos echilibrul era esential. In aceasta zona, iluminatul atent gandit poate capata accente dramatice sau calde, putand raspunde tuturor dispozitiilor si crea orice gen de ambianta.

Atmosfera dormitorului matrimonial este senzuala, luxoasa si aproape ca iti taie respiratia. Lampile delicate Ochre amplasate de-o parte si de alta a patului sunt incadrate inteligent de panouri cu nervuri care adauga camerei simetrie. {ezlongurile, proiectate de Kelly, laolalta cu bancuta Christian Liaigre tapitata cu damasc inchis la culoare sporesc atmosfera de relaxare. Oglinda Rue De Lilles a masutei de machiaj si covoarele sunt special create pentru acest spatiu.


In spatiile pe care le proiecteaza, Kelly acorda intotdeauna o atentie speciala bailor. Pana de curand trecuta cu vederea din designul acestor spatii – cabina de dus s-a impus in preferintele designerilor si ale beneficiarilor -, cada revine pe firmament, cu cat mai mare, cu atat mai bine. Kelly a proiectat in acest spatiu, impreuna cu compania australiana Apaiser, doua cazi, una sub forma de floare de lotus si cealalta numita Origami, inspirata din arta japoneza care ii da numele. Influenta orientala este clara, respectand filosofia de design Orientul intalneste Occidentul a lui Kelly. Cada este amplasata pe o platforma din marmura iluminata, pentru un impact maxim, de dedesubt.

Aducerea naturii la interior este un aspect extrem de important pentru designer, cu precadere in camera de baie. Insufleteste spatiul si ar trebui sa faca parte intotdeauna din paleta de trucuri de design, deoarece creaza iluzia de spatiu.

Text Monica Ady,foto Mel Yates

Designer Kelly Hoppen, www.kellyhoppeninteriors.com