INTERIOARE

LA INALTIME

Atunci cand generozitatea spatiului este prelungita de vecinatatea nemarginita a cerului, rezultatul nu poate fi decat unul care sa taie respiratia privitorului. Penthhouse-ul din imagini beneficiaza de ambele: un spatiu aerisit, de 625 mp, functional si elegant deopotriva, terase elegante, care ridica relaxarea la alte standarde.

Amenajata in stil eclectic contemporan, locuinta indeplineste cele mai sofisticate nevoi de confort si raspunde in totalitate standardelor unui stil de viata high-class. Prezenta pieselor de arta contemporana adauga spatiului o eleganta bine articulata cu toate celelalte elemente de decor.

Designul interior a mers pe directia contrastelor cromatice. Astfel zonele cu alb-negru sunt puse in valoare de pete de culoare, iar mixul inedit de structuri si texturi accentueaza aspectul eclectic al casei. Marmura, piatra, alama, blana si elementele din pene se armonizeaza intr-un spatiu ce aminteste de decorurile americane, in care arta aduce o nota distincta.

Accesul in bucatarie este marcat de doua sculpturi contemporane ce comunica printr-un touch screen, semnate Mr Dizko. The Bird Mosaic, este o pasare ce simbolizeaza renasterea. Mobilierul din bucatarie a fost realizat in intregime pe comanda, pentru a se respecta precis particularitatile spatiului.

Atat bucataria cat si celelalte spatii ale casei au fost echipate cu electrocasnice si piese de mobilier provenind de la firme prestigioase brand-uri americane si italiene, Thomasville, John Richard, Drexel Heritage, Ottiu, Rimadesio. Pentru pardoseli au fost alese branduri precum Marazzi si Bisazza (mozaic). Un element inedit il reprezinta peretele din dormitorul matrimonial, realizat din pene de bibilica si placari cu piatra naturala.

La nivel de functiuni, provocarea a venit din impartirea celor 625 mp ai penthouse-ului in spatii generoase dar si echilibrate. Au rezultat o bucatarie de 30 mp, un living cu loc de luat masa inclus (70 mp), un dormitor matrimonial de 110 mp cu baie si terasa, doua dormitoare mai mici cu baie (de 21 mp si 23 mp), un patio de 20 de metri si o zona tehnica de 30 mp.

La nivelul proiectarii, echipa a avut mana libera, singurele solicitari ale beneficiarilor concentrandu-se pe crearea unor spatii verzi generoase, introducerea arțarului japonez din patio si armonizarea colectiei personale de arta contemporana in intregul amenajarii. De altfel cea mai mare provocare a fost realizarea numeroselor terase, accesorizate cu jardiniere de mari dimensiuni, a caror creare a generat o serie de probleme tehnice, depasite insa cu succes.


PROIECT REALIZAT DE: ILLUSTRA DESIGN www.illustra.ro

Text: Anca Maria Chimoiu; foto: Forty Management