INTERIOARE

Locuinta amenajata cu obiecte de design unicat pentru o atmosfera de basm

V-ati imaginat vreodata cum arata o locuinta amenajata in exclusivitate cu obiecte de design unicat sau de serie mica? In cele ce urmeaza va prezentam o astfel de ambientare, cu piese pretioase si delicate, care creeaza o atmosfera de basm, designer Anda Roman

Text  Luminita Diculescu, foto Robert David

Ca sa intelegi ca ai patruns intr-un univers al splendorii nu este nevoie sa ajungi pana in living. Holul apartamentului este primul care pare a-ti zambi, prin usile din lemn antichizat, vopsit in multiple straturi, care fac trecerea catre zona de noapte, dar si prin cele doua coloane vechi din lemn, care “deschid” livingul si care duc cu gandul la pilastrii templelor grecesti ale Antichitatii. Dincolo de ele, se desfasoara zona de zi, care se declara un omagiu adus albului.

Zona de relaxare este bine marcata de prezenta a trei canapele confortabile: doua dintre ele poarta semnatura Andrew Martin, au structura de lemn imbracata in tesatura de in si umplutura de puf, iar cea de-a treia este creatie a Andei Roman. In mijloc este amplasata o inedita masa pentru cafea, realizata din lemn antichizat si tapitata cu panza de sac! Ansamblul este pus in valoare si, in acelasi timp, pare a fi protejat de lustra supradimensionata Vertigo, design Constance Guisset, produsa din fibra de sticla, metal si poliuretan si avand aspectul unei palarii sic feminine. In apropiere se afla semineul, incastrat in perete, o reinterpretare moderna a sobelor tradi-tionale romanesti, cu loc special de depozitare a lemnelor amenajat in imediata vecinatate.

Diningul este reprezentat de o masa din lemn masiv, vopsita bej, cu picioare moderne, incadrata de sase scaune cu huse albe, de in.

Din acelasi open-space face parte bucataria, de asemenea un spatiu fascinant. La prima vedere, retine atentia peretele vopsit negru si “tapetat” cu cateva zeci de farfurii decorative multicolore, creatie a Paolei Navone pentru Ginori. Mobilierul care incastreaza aparatura electrocasnica este din lemn vechi recuperat, avand blat de marmura neagra nefinisata, iar dulapul antique este confectionat din lemn de teck.

Masa metalica, neagra, cu blat de piatra si scaunele de metal se constituie in elementele care puncteaza, in acest ambient, prezenta stilului industrial.

Dormitorul matrimonial se desfasoara privirii in aceeasi nota pretioasa ca si zona de zi a locuintei, prin tablia de pat “Angel”, creatie a designerului Anda Roman, tablie realizata din lemn de brad, cu aripi de inger sculptate manual si aplicatie de foita de aur. Patul este incadrat de doua noptiere inedite, cu forma de busteni, din lemn pietrificat. Dormitorul matrimonial beneficiaza de baie proprie, cu lavoar dublu, suportul lui fiind o masa din lemn masiv. Oglinda din acest spatiu este compusa din mai multe piese inramate in cadru de lemn antichizat.

Dormitorul de oaspeti este amenajat cu un pat generos, din fier forjat, incadrat intr-o parte de o masuta din fier, cu rotile, care sustine o veioza cu abajur supradimensionata, iar in cealalta parte de un birou antichizat, din lemn de mesteacan si arin.

In camera fiicelor proprietarilor se remarca paturile cu tablii din lemn de mango antichizat, locul noptierei dintre paturi fiind luat de un cufar vechi.

Obiectele utilizate la amenajarea acestui apartament au fost furnizate de Atelier Anda Roman.

DESIGN:

Anda Roman, Anda Roman-Interior Design Studio