LIFESTYLE

Design contemporan in tonuri calde

Pentru aceasta casa unifamiliala, amplasata pe un teren de 100 de metri patrati, arhitectul principal, Raluca Popescu, si colaboratorii sai de la biroul FROMA , arh. Roze Chira si Gheorghe Ghelase, au propus un proiect in linii moderne, cu finisaje simple, dar de efect.

Casa din aceste imagini are dimensiuni generoase si se desfasoara pe un singur nivel. Orientarea ei s-a facut tinandu-se cont de orientarea punctelor cardinale, Raluca Popescu incercand sa amplaseze o latura minima spre nord.

Dupa realizarea proiectului initial, a intervenit o diferenta majora a dimensiunilor terenului fata de cadastrul initial, vecinii insusindu-si o portiune considerabila de teren. In aceste conditii, arhitecta a fost nevoita sa adapteze planul initial, care configura doua zone specifice ale casei – zona de zi si zona de noapte – si astfel a “pliat” zona de noapte, separand-o de cea de zi.

Volumetria exterioara a locuintei anunta un interior modern si elegant, luminos, in care predomina culorile calde, deschise si prietenoase si piese de mobilier concepute in aceeasi nota. Zona de living se prezinta in volum compact cu bucataria si este continuata cu o terasa exterioara ridicata fata de cota curtii.

Zona de noapte insumeaza trei dormitoare si doua bai, ea fiind orientata tot spre curtea din spatele casei. Finisajele la care s-a apelat sunt simple, dar de efect: peretii acoperiti cu lemn alternat cu tapet decorativ, baie integral alba, eleganta prin simplitate.

Bucataria este deschisa spre zona locului de luat masa, care retine atentia prin tratarea speciala. Astfel, volumul curb al livingului gandit exterior se regaseste in partea inferioara a zonei, spre locul de luat masa, prin finisajul parchetului continuat si pe placarea verticala a peretelui de capat. Un detaliu specific regasit ca leit-motiv al casei este racordarea pe curb a intersectiilor laturilor locuintei.