INTERIOARE

Clasic contemporan
cu linii clare si accente de culoare

Amenajarea prezentata in continuare se caracterizeaza printr-un stil clasic contemporan, cu linii clare si accente de culoare, decoratorea Ioana Mezei avand posibilitatea de a implementa tot ceea ce si-a dorit. Proprietarii dispuneau de o parte din piesele de mobilier, altele au fost reconditionate, iar dintre cele noi, mai mult de trei sferturi au fost produse in tara.

Piesa-vedeta a casei este un semineu spectaculos, o piesa adesea intalnita in proiectele decoratoarei engleze Kelly Hoppen.

Biblioteca din lemn de nuc american a fost realizata pe comanda si aduce o nota de eleganta sobra ambientului. Detaliile sunt, de asemenea, pretioase: pentru draperie s-au folosit materiale textile de la Designers Guild, corpul de iluminat este semnat Ralph Lauren, accesoriile din biblioteca au fost achizitionate de la targuri importante.

Spatiul generos al diningului a permis proprietarilor amplasarea unei mese Selva pe care si-o doreau de mai multi ani, dar pe care nu si-au putut-o achizitiona pe vremea cand locuiau in fosta casa, din lipsa de spatiu.

Semineul impresionant a oferit posibilitatea organizarii unui loc de relaxare in imediata sa vecinatate. Doua fotolii confortabile, cu tapiterie alba si o masuta de cafea sunt sustinute de un covor Designers Guild de culoare alba, pe care sunt imprimate mai multe florii rosii.

|n coltul opus al livingului este amplasata bucataria, cu mobilier alb cu fronturi din lemn masiv si blat din granit negru.

Marea dorinta a proprietarei a fost sa aiba o bucatarie cu insula, pentru ca adora momentele in care ea gateste, iar copiii stau la povesti in jurul ei.

Pentru dormitorul matrimonial a fost aleasa o cromatica indrazneata, bazata pe roz, gri si negru. Mobilierul din aceasta incapere a fost conceput in totalitate de decoratoare, iar pentru ca este o mare iubitoare a materialelor textile, nu s-a ferit sa le foloseasca din abundenta: pe partea interioara a bibliotecii, dar si pe somiera patului si pe tot peretele din spatele acestuia.

Pentru amenajarea baii aferente dormitorului matrimonial s-a folosit piatra de Vistea, iar mobilierul a fost realizat pe comanda in Cluj, el avand un blat de granit mat.

Pentru dormitoarele celor mai tineri membri ai familiei au fost alese teme diferite, corelate cu pasiunile si preocuparileacestora.

Text: Luminita Diculescu Foto: Razvan Bestea

Design: Decoratoare Ioana Mezei