LIFESTYLE TRAVEL

Vancouver sau orasul supermodel

Supranumit Manhattan cu munti sau citadela supermodel, Vancouver are printre cunoscatori reputatia unuia dintre cele mai frumoase orase ale lumii, un spatiu unde se intalnesc in egala masura influente indiene, chinezesti, engleze si franceze. Iarna, din centru ajungi in 30 de minute pe partiile de schi, in timp ce vara turistii amatori de soare ii populeaza plajele. Paradisul activitatilor in aer liber, Vancouver are o clima blanda si kilometri de parcuri, un centru modern dar si cartiere victoriene atent restaurate.

Parcul Stanley

De fapt o adevarata peninsula, parcul, cel mai mare din America de Nord, este marginit de o faleza pe care vizitatorii o pot explora pe jos sau cu bicicleta. Este locul perfect pentru amatorii de plimbari in natura, cu atat mai mult cu cat nu trebuie sa calatoreasca decat 20 de minute din centru pentru a ajunge aici, unde poti petrece cu usurinta o zi intreaga fara sa apuci sa vezi toate atractiile pe care le are de oferit oaza urbana. Daca nu esti dornic de prea multa activitate fizica si nu te intereseaza cei 27 de kilometri de carari prin padure, te poti plimba cu un soi de titicar sau poti inchiria o trasura trasa de cai. Tot aici se afla si Acvariul, care adaposteste mai mult de 50 de mii de animale din 796 de specii diferite. Nici pasionatii de istorie nu vor fi dezamagiti, caci pot admira printre primele stalpuri totemice, majoritatea sculptate in anii 1880.

Gastown

Pentru amatorii de plimbari citadine, Gastown este destinatia perfecta. Cea mai veche zona a orasului, Gastown este o zona de restaurant, galerii si magazine amplasate in cladiri victoriene atent restaurate. Structurile monument national, strazile pietruite si stalpii metalici de iluminat confera cartierului o atmosfera distinctiva. Cartierul dateaza din anul 1867 si existenta sa este legata de cea a lui John Deighton, un barbat ale carui povestiri interminabile i-au adus porecla de “Gassy Jack”. Curand, cartierul a fost botezat “Orasul lui Gassy”, sau, mai scurt, “Gastown”. Statuia sa vegheaza in continuare imprejurimile in Piata Maple Tree si este un obiectiv preferat de turisti pentru fotografii, laolalta cu Ceasul cu Aburi, ai carui vapori de fum marcheaza fiecare sfert de ora.

Podul suspendat Capilano

Urmatoarea propunere nu este pentru cei slabi de inger ci mai degraba pentru amatorii de senzatii tari, caci aici veti experimenta Vancouverul cum numai pasarile o fac, de la 73 de metri inaltime. Podul suspendat Capilano este cea mai veche atractie turistica a orasului, construit initial in 1889, oferind o priveliste spectaculoasa a raului Capilano aflat dedesubt si a pinilor Douglas cu varste de pana la 250 de ani. Desi nu foarte ieftina, plimbarea este una obligatorie, gratie experientei unice oferite. Pentru a evita aglomeratia, recomandabil este sa va planificati vizita la primele ore ale diminetii.

Muzeul de Antropologie

Pasionatii de istorie pot vizita Muzeul de Antropologie, gazda a uneia dintre cele mai impresionante colectii de arta si artefacte apartinand primelor natiuni de pe coasta nordvestica. In Sala Principala puteti admira canoe bogat ornamentate, masti ritualice, stalpi totemici si alte relicve apartinand indienilor americani, in timp ce in restul zonelor muzeului veti gasi colectii de ceramica europeana de secol XV, bijuterii de-o valoare inestimabila si arta locala. Consultati siteul muzeului pentru preturi, ore de functionare si detalii suplimentare.