INTERIOARE

VIATA IN PORT

Situata pe malul Double Bay, o suburbie exclusivista localizata de-a lungul portului natural al Sydney-ul, aceasta casa pe doua nivele a fost proiectata de arhitectii de la SAOTA (Africa de Sud) si profita din plin de peisajele scenografice oferite de golful din apropiere.

Potrivit solicitarilor beneficiarilor, casa imbina perfect viata familiala si posibilitatile de divertisment cu structura arhitecturala si mediul inconjurator.

Parterul este rezervat bucatariei si diningului principal, dar si unei zone de petrecere a timpului liber, in timp ce etajul este destinat zonei de noapte, care include 5 dormitoare si o zona de relaxare intima pentru familie.

O plasa arhitecturala de metal care este iluminata noaptea se afla pozitionata la intrarea in casa – un element estetic, dar care are si rolul de a asigura intimitatea proprietarilor casei atunci cand luminile sunt aprinse la interior. Panelurile de metal si lemn din exterior creeaza texturi interesante si, in mici proportii, influenteaza decorul interior.

La intrarea in locuinta, un lobby cu volum dublu dezvaluie caracteristici ale decorului sofisticat pe care ARCC l-a proiectat cu multa pasiune. Discurile de alama executate pe comanda de artistul local Andrew Earp din Sydney sunt dispuse de-a lungul suprafetei peretelui cu volum dublu din apropierea intrarii, mascand un lift. Ideea a fost ca lumina schimbatoare si umbrele formate de aceasta instalatie sa imite jocul reflexiilor de-a lungul golfului.

 

Lobby-ul are deschidere spre o curte, care a fost inclusa ca o zona aditionala de divertisment. O sculptura reflectorizanta de Arik Levy servește ca punct central de interes, conducand privirea catre aceasta curte, spre care are deschidere si un spatiu de joaca pentru copii.

Parterul casei este transparent, cu vaste zone vitrate, permitand livingului si zonei de recreere sa se contopeasca, amplificand bucuria de a admira privelistea magnifica. Livingul si zonele de divertisment au fost concepute si mobilate in colaborare cu clientii, rezultatul fiind o colectie personalizata cuprinzand piese de la firme renumite din lume. Un candelabru Polygonal Ring al companiei italiene Henge este amplasat deasupra mesei de dining – designul specific a fost ales pentru a nu obstrucționa panorama si pentru formele ludice ale candelabrului.

 

Proiect realizat de : SAOTA, www.saota.com
Foto: Adam Letch
Material realizat de : Luminita Diculescu