INTERIOARE

Istoria regasita intr-o amenajare clasica

Amplasarea intr-o zona linistita, departe de agitatia citadina, arhitectura inspirata de elemente ale stilului brancovenesc, dar si suprafetele generoase au fost tot atatea argumente pentru care proprietarii au renuntat la apartamentul din centrul orasului in favoarea acestei locuinte. Amenajare realizata de arh. Ioana Tomescu.

Text: Luminita Diculescu; foto: Robert David

Locuinta are o suprafata de 200 de metri patrati, dispusi pe parter si etaj, si este foarte bine compartimentata. La primul nivel se gasesc livingul, diningul, bucataria si o baie, iar etajul este rezervat zonei de noapte, cuprinzand dormitorul matrimonial (cu dressing si baie proprii), camera fiului proprietarilor, biroul si o alta baie.

Amenajarea a pornit de la tapetul de matase gri, cu insertii delicate aurii, pe care beneficiarii l-au ales pentru peretele din spatele canapelei din living. Se impunea astfel o amenajare eleganta, in stil clasic, care sa dea, in acelasi timp, luminozitate casei, motiv pentru care a fost ales cremul ca nuanta dominanta pentru mobilier.

Toate piesele din living, dining si birou au fost realizate la comanda in Italia, din lemn de fag, dupa proiectul arhitectei, insistandu-se pe detalii aparent lipsite de importanta, dar care dau stralucire ambientului: sectiunile pilastrilor din zona care desparte livingul de dining se regasesc la picioarele mesei de dining, a masutei din living, dar si in designul comodelor, iar mobilierului i s-a aplicat o usoara patina.

Corpurile de iluminat sunt unicat, fiind diferite si create de compania FD Stil special pentru fiecare incapere a casei, din alama si cristale Swarowski si se constituie in elementele care au rolul de a scoate in evidenta punctele focale ale ambientarii.

Nota de pretiozitate este evidenta si in amenajarea dormitoarelor, diferentiate prin cromatica aleasa. Cel matrimonial are o nota sobra, conferita de nuantele de maro utilizate. Tapetul de matase cu model floral de catifea a fost completat de mobilier din lemn masiv de la compania italiana Mirandola. De remarcat si aici atentia pentru detalii: imprimeul floral al tapetului este redat si in tablia patului, dar si in masca de fier forjat a semineului.

Dormitorul matrimonial este despartit de camera celui mai tanar membru al familiei si de birou printr-un hol cu ferestre mari, arcuite, care a fost amenajat ca un loc de discutii, cu doua fotolii clasice, din lemn masiv, tapiterie din catifea si butoni Swarowski.

Holul care uneste diningul de bucatarie este mult mai mult decat un spatiu de trecere. Atrag atentia profilele decorative pictate, pe care a fost aplicat sidef, dar si coloana din alabastru, care aduce aici motivul pilastrilor din living.

Bucataria are un spatiu redus, amenajarea purtand amprenta stilului provensal. Mobilierul de culoare crem incorporeaza toata aparatura electrocasnica, de ultima generatie. Pentru o gustare frugala aici a fost amplasata o masa de bar.

Privita in ansamblu, casa este un exemplu de eleganta contemporana, cu o atmosfera prietenoasa si linistita, ca un obstacol atat de necesar in iuresul vietii actuale…