INTERIOARE

Ambient eclectic cu elemente Bauhaus si Art Deco

Tanara proprietara a acestui apartament situat in nordul Capitalei si-a dorit o amenajare inspirata din pavilionul Mies van der Rohe, astfel incat arhitectii Laurentiu Stanescu si Radu Bubulete au realizat un ambient eclectic, in care elementele minimaliste se imbina cu cele Bauhaus si Art Deco.

Text: Luminita Diculescu; foto: Cosmin Dragomir

Apartamentul, care cuprinde 3 camere (si avand o suprafata mare, de 180 mp), este impartit in zona de zi si cea de noapte, cele doua fiind conectate printr-un hol lung.

Zona de zi este generoasa ca dimensiuni, are geamuri inalte, iar livingul cu acces la o terasa de 15 metri patrati este in stransa legatura cu bucataria deschisa. Amenajarea livingului are drept piesa de rezistenta placarea cu lemn, ce include TV unit-ul si biblioteca. Masivitatea suprafetei placate cu lemn (10 metri liniari pe 3 metri inaltime) a fost intrerupta de elemente decorative din alama, cu rol structural pentru etajere. Alaturi de acestea, „touch-ul” Art Deco este prezent si prin figurinele din lemn natural, diferite sculpturi si covorul din piele de zebra naturala.

De remarcat modul in care arhitectii au ales sa marcheze clar zonele casei: cea de zi, aceea de noapte si zona de acces, respectiv prin fragmentarea prin doua panouri mobile care se regasesc la cele doua capete ale holului locuintei. Pentru a da senzatia de continuitate, s-a creat un efect la nivelul tavanelor, prin realizarea unor scafe luminate ce unesc zona de zi cu cea de noapte, vizibile cand panourile sunt deschise. Elementele unificatoare se regasesc si in corpurile de iluminat cu fatete triunghiulare, usor de identificat.

Atmosfera inspirata din pavilionul Mies van der Rohe, dorita de proprietara, este redata prin scaunele Barcelona, amplasate pe fundalul unei pietre naturale translucide (onyx tiger).

Dormitorul matrimonial are spatarul patului gandit ca o placare, care porneste din parchetul masiv si se continua in partea de sus cu o scafa de lemn. Noptierele cu suprafete oglinda si masa de toaleta cu picioare zvelte denota eleganta feminina.