INTERIOARE

Vis cromatic transpus in design contemporan

Pentru acest penthouse, cu suprafata de 150 de metri patrati, cuvintele care caracterizeaza cel mai bine decorul sunt: culoare, veselie si dinamism. Sunt atributele familiei proprietare, redate foarte bine in amenajarea contemporana  a caminului ei, realizata de decoratoarea Ioana Mezei

Text: Luminita Diculescu; foto: Robert David

Stilul contemporan, indraznet, accentuat de o  cromatica vie, optimistita, este ceea  ce se remarca inca din primul moment in care ai pasit in aceasta locuinta. Nuante de albastru se impletesc cu galben, toate scoase foarte bine in evidenta de tonurile de maro ale parchetului si masutelor de cafea. Materialele moi cu care sunt tapitate corpurile de mobilier si imprimeurile cu pasari contureaza un ambient prietenos, care te adopta cu bratele deschise. Textilele cu care sunt personalizate canapeaua, fotoliile, scaunele din dining si sezlongul provin de la Primera Interiors, vedeta acestui open-space fiind, fara doar si poate, sezlongul, care aduce un aer de vacanta amenajarii. Cea mai mare parte a mobilierului a fost realizata pe comanda, dupa planurile decoratoarei, in atelierele din Cluj. Alte piese (corpurile de iluminat si masutele pentru cafea) provin de la furnizori ai Primera.

Bucataria emana acelasi aer ludic, gratie printului pe care a fost scrisa artistic reteta burgerului favorit al lui Jamie Oliver. Spatiul de gatit este separat de open-space, pentru ca mirosul de mancare gatita sa ramana in aceasta zona. Totusi, pentru ca gospodina casei sa nu se simta complet izolata, s-a facut apel la usi glisante, din sticla.

Pentru baie s-a folosit tapet cu fluturi de la Jab si granit pentru pardoseala. O atentie deosebita a fost acordata dotarilor baii: lavoarul este din piatra, obiectele sanitare de la Villeroy&Boch, iar robinetii de la Hans Grohe.

In baia fetitelor s-a preferat granit in zonele sensibile si a fost inveselita atmosfera aplicandu-se pe pereti tapet de la Nina Campbell.

Bucataria este vesela, cu inspiratie Jamie Oliver. Mobilierul de bucatarie de culoare alba combina elegant elemente clesice si moderne,  are fronturi din mdf, iar blatul este din granit negru. Pentru placarea peretelui s-a folosit un print pe care este scrisa artistic o reteta de burgeri de-a lui Jamie si, peste ea, s-a aplicat sticla ultra clear.

Atat dormitorul matrimonial , cat si cel al fiicelor proprietarilor  au parchetul reconditionat si dressinguri proprii. Paturile au capataiuri stilizate, iar textilele decorative folosite sunt de la Designers Guild. In camera fetitelor s-a folosit, in loc de tablie pentru pat, un material textil cu cescute.

DESIGN:

Decoratoare Ioana Mezei, Primera Interiors, Cluj-Napoca, www.primera-interiors.ro, e-mail: ioana.mezei@primera-interiors.ro