LIFESTYLE

CASA DE PE DEAL

Locuinta pe care v-o prezentam in aceste pagini este amplasata pe un varf de deal, oferind privelisti splendide atat asupra orasului, cat si asupra naturii virgine. Amenajare realizata de designerul Cristi {erban.

Text: Luminita Diculescu; imagini USS Design

Casa are o suprafata totala de 580 de metri patrati si este dispusa pe 3 nivele. Fiind situata pe un teren denivelat, parterul a fost gandit mai jos decat zona de intrare principala. Accesul in locuinta se poate face atat pe latura vestica a casei, cat si pe cea estica.

Holul de la intrare se ramifica in doua parti principale ale casei. Partea de zi s-a dorit a fi cat mai omogena si mai spatioasa, cu multe iesiri spre terase si piscine, deoarece, de cele mai multe ori, in weekend casa este plina de musafiri si au loc petreceri.

Accesul la etaj si demisol se face tot din holul central, pe o scara din lemn si sticla. Scara nu are stalpi, este simpla ca forma, iar sticla s-a folosit pentru a nu incarca atmosfera.

In procesul amenajarii s-a facut apel la mai multe texturi naturale, in ideea de a se pastra o atmosfera cat mai calda. Masa din dining este realizata dintr-o bucata mare de lemn sustinuta de doua panouri de sticla, astfel incat masa pare ca este in aer. De asemenea, bambusii pozitionati intre living si casa scarii au rol de sustinere a unui raft metalic care are rol de biblioteca. Un alt material natural folosit este granitul, care da o nota de grandoare spatiului. Acestor elemente li s-au alaturat unele metalice cu forme taioase, pentru a pastra linia de minimalism a zonei de zi.

Etajul este rezervat dormitoarelor. Unul este destinat oaspetilor (si beneficiaza de baie proprie), doua ii au ca stapani pe cei doi fii ai proprietarilor (de 7, respectiv 4 ani), iar altul este dormitorul matrimonial. Acesta din urma este aerisit; aici, designerul a dorit sa evidentieze textura lemnului de nuc american, o esenta distinsa. Camera are si o terasa indreptata spre apus, de unde dimineata se poate admira cel mai bine peisajul proaspat al inceputului unei noi zile.