LIFESTYLE

MHouse

In aceste pagini va invitam sa faceti cunostinta cu tanarul arhitect moldovean Marcel Luchian si proiectul conceput pentru o familie stabilita in apropierea Chisinaului. Cu acest proiect, Luchian a participat GIS International Expo Conference.

Text: Luminita Diculescu

MHouse este o constructie contemporana, cu forme deosebite, a carei compozitie volumetrica este formata din doua elemente
geometrice ce gliseaza mitual, oferind, astfel, o perspectiva panoramica spre privelistea din preajma.
Privita din exterior, locuinta ofera o imagine spectaculoasa, fiecare nivel avand o forma dreptunghiulara specifica si deosebita,
dar care, in ansamblu, formeaza o structura unitara si functionala.
Ea impresioneaza, in primul rand, prin jocul de plin-gol si prin texturile suprafetelor. Accentele inserate in formele fatadelor permit interioarelor sa ramana intr-un limbaj minimalist, cu zone functionale bine delimitate, puse in valoare prin lumina si materiale.
Casa dispune de o buna izolare termica, pe tot perimetrul cladirii, acoperisului, precum si intre nivele. Sursa principala de caldura este sistemul de incalzire radianta incorporata in pardoseala ambelor nivele, unde sunt instalate pompele de caldura, numite si siteme de geo-schimb, care asigura suplimentar interiorul cu caldura necesara.
Geamurile imense, ce ocupa o suprafata considerabila a peretilor externi, asigura lumina, ventilarea si conditionarea
incaperilor, oferind, totodata, o vedere larga a peisajului din imprejurimi.
Din punct de vedere cromatic, interioarele sunt amenajate avand la baza contrastul elegant alb-negru, caruia i se adauga mici accente de culoare, provenind fie de la un aranjament floral, fie de la un tablou ori, pur si simplu, de la focul semineului.