INTERIOARE

FRESH ECLECTIC

Proprietarii acestui apartament spectaculos, situat intr-un complex rezidential modern al Capitalei, si-au dorit o amenajare in care sa se regaseasca spiritul familiei.  Amprenta personalitatii celor ce locuiesc acest spatiu se regaseste aproape in fiecare detaliu.

living

Cum vorbim de oameni cu o vasta cultura vizuala, care au calatorit mult si care valorizeaza poate tocmai din acest motiv locul magic numit acasa, amenajarea nu a fost deloc lipsita de provocari pentru echipa de arhitecti. Din fericire, proprietarii au avut suficienta incredere pentru a le lasa acestora libertatea de a alege, iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor.

living

Prima si poate principala provocare a fost solicitarea de a se crea o camera in plus. Astfel a fost valorificat o parte din spatiul bucatariei si livingului. Functionalitatea bucatariei a fost reorientata pe lungime, iar separarea dintre aceasta si living s-a realizat printr-un perete de sticla pe o structura metalica. In final au rezultat atat o camera in plus, cat si un spatiu de zi mai aerisit si aparent mai mare.

bucatarie

Pentru a pastra functionalitatea locuintei, arhitectii au valorificat coridorul principal al casei, care pleaca de la intrare si din care se desprind una dupa alta bucataria, livingul, baile si dormitoarele, mai ales ca aceasta ordine fireasca a incaperilor se leaga foarte bine cu stilul de viata al acestei familii.

In acest mod s-a obtinut un apartament cu toate lucrurile la indemana, in care functiunile au o curgere fireasca. Trecerea de la un spatiul la altul este naturala, iar piesele de mobilier si elementele de decor precum un tambur, o comoda, o sculptura sau un tablou asezat direct pe podea confera fluenta si unitate amenajarii.

dormitor copii

In privinta iluminatului, s-a folosit foarte mult lumina indirecta, cu multe lampadare care creeaza o atmosfera calda si primitoare. Iluminatul din tavan a fost gandit pentru a fi utilizat doar in momente de exceptie, in restul timpului lampile pozitionate la o inaltime cuprinsa intre 50 si 150 cm asigura o iluminare corespunzatoare a spatiului si pun mai bine in valoare peisele de mobilier sau obiectele decorative. Nuantele de gri, maro, albastru inchis si verde, care domina cromatic spatiul, sunt accentuate atat de lumina naturala care patrunde prin ferestrele ample, cat si de cea artificiala, din mixul culoare-lumina rezultand un spatiu fresh, curat, liniar.

Senzatia de caldura a spatiului este intregita de materialele utilizate in amenajare, in care combinatiile suprinzatoare de lemn, pal furniruit, alama, fier, marmura si catifea creaza o un cadru in acelasi timp primitor si pretios. Peisele de rezistenta sunt cele cateva obiecte de mobilier venite din alte timpuri, care domina locul prin accente de culoare si personalitate.

baie

Rezultatul este fara indoiala o amenajare out of the box, indrazneata, care are un aer unitar, armonios si primitor in pofida stilului eclectic. Este un apartament in care fiecare dintre membrii familiei isi ragaseste calmul si echilibrul dupa o zi petrecuta in vacarmul Capitalei.

Text: Anca Maria Chimoiu Foto: Dan Alexandru Chisoceanu

PROIECT REALIZAT DE:

HANGAR7586 , Arhitect Raul Serban

www.hangar7586.com