GRADINA

KENRUKOUEN GARDEN,
RAIUL PE PAMANT

Gradina Kenrokuen este considerata una dintre cele mai frumoase trei gradini ale Japoniei, alaturi de Kairaku-en si Korakuen. Desi este proprietate privata, Kenrokuen poate fi vizitata contra unei taxe de intrare, iar privelistea pe care o ofera atrage vizitatori din toata lumea in toate anotimpurile.

KENRUKOUEN GARDEN JAPAN

Gradina ofera un spectacol de culoare in special primavara, cand ciresii infloriti in nuante de alb si roz dezvaluie una dintre cele dintre fetele iconice ale Japoniei. Parcul insusi pare atunci o imensa stampa naturala. Daca raiul exista si pe pamant, cu siguranta isi face simtita prezenta si in acest parc, unde pacea si linistea domnesc neschimbate de cateva secole.

KENRUKOUEN GARDEN JAPAN

La inceput, gradina facea parte din teritoriul castelului Kanazawa, dar a schimbat mai multi proprietari intre anii 1620 si 1840. |n tot acest timp i s-au adaugat cascade, alei noi, poduri, dar aerul seren care i-a adus celebritatea a ramas neschimbat.

KENRUKOUEN GARDEN JAPAN

Din anul 1870 a fost deschisa spre vizitare publicului larg si de atunci a devenit una dintre destinatiile cele mai cautate din arhipelagul Japoniei. Aici cresc aproximativ 8 700 de copaci si 183 de specii de plante. Printre atractiile gradinii, se afla cea mai veche fantana japoneza cu flux natural de apa; casa ceaiului, Yugao-tei, cea mai veche cladire a parcului, construita in 1774; casa de odihna, Shigure-tei, construita de cel de-al V-lea lord Tsunanori si refacuta in 2000; pinul Karasaki, plantat din seminte langa lacul Biwa; Kotoji-toro, un felinar din piatra cu doua picioare, care a devenit in timp emblema parcului Kenrou-en.

Pentru mai multe informatii accesati www.visitkanazawa.jp

Text: Anca Maria Chimoiu; Foto: shuterstock